A Szeretetláng egy Magyarországról kiindult világméretű mozgalom, mely az eucharisztikus lelkiséget kínálja fel egy sajátos Szűz Mária tiszteleten keresztül. A Szeretetláng Mozgalom egyházi Társulás, amelynek lelkisége az Isten Szaván, az Anyaszentegyház tanításán és a Szeretetláng Lelki Napló üzenetein nyugszik, hogy általuk tanítványokká és küldöttekké legyünk. Erről bővebben ide kattintva, valamint a Mozgalom honlapján olvashatunk (www.szeretetlang.hu).

A Szeretetláng első kiválasztottja Kindelmann Károlyné, szül. Szántó Erzsébet (a továbbiakban Erzsébet asszony). Élt: 1913-1985.

Erzsébet asszony 1962-től 1985-ig kapta az Úr Jézustól és a Boldogságos Szűzanyától a Szeretetlánggal kapcsolatos üzeneteket, magán-kinyilatkoztatásokat, amelyeket Lelki Naplójában jegyzett le. A Szűzanya kérése alapján kezdődött a Szeretetláng szellemében az engesztelő szentségimádás.

 

Ki és mikor indította el a Szeretetláng imacsoportokat hazánkban?

Erzsébet asszony utolsó lelkivezetője, Izeli János atya az Érd-Óvárosi Szent Mihály Templomban volt kisegítő pap. E templomban 1982-től kezdve rendszeresen tartottak Szeretetláng Engesztelő szentségimádást. Évtizedeken keresztül az egész országból jártunk oda imádkozni, engesztelni, virrasztani. Itt 2015-ig rendszeresen tartottunk a Szeretetláng szellemében engesztelő szentségimádást.

 

Plébániánkon 1991 óta működik Szeretetláng imacsoport. A Szűzanya Szeretetlángjától megérintve és a Szűzanyának ettől az égi üzenetétől indíttatva kezdtük el templomunkban a Szeretetláng engesztelést, immár több, mint negyed évszázaddal ezelőtt. Imádságainkat felajánljuk püspökeinkért, papjainkért, a családokért, a gyermekekért, a fiatalokért, idősekért, betegekért, s minden szükséget szenvedőért, Hazánkért, Hazánk lelki megújulásáért, a tisztítóhelyen szenvedőkért… Hetente váltakozva imádkozunk a Szeretetláng Engesztelő imaóra ill. a Mennyei Atya című imafüzetekből.

Egész évben engesztelünk a Szűzanya kérése szerint minden pénteken. Mert az imádságban, az engesztelésben nincs szünet!

Időpontja és helyszíne: a péntek esti szentmise előtt 15.45 - 17.10 (nyáron: 16.45 - 17.45), templomunkban. 

Kérdésekkel vagy csatlakozási szándékkal személyesen az imacsoport vezetője, Fülöp Ferencné Etuka vagy e-mailben Menkó Ágnes (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kereshető.

 

Az Egyház hozzáállása

2009-ben Erdő Péter bíboros főpásztorunk elfogadta a Szeretetláng Lelki Naplót és megalapította a Szeretetláng Mozgalmat. Nagy öröm számunkra, hogy az Anyaszentegyház is pozitívan nyilatkozott e nagy kegyelemről.

 

A Szeretetláng Mozgalom jelenlegi vezetői

Kindelmann Győző, Nemzetközi Koordinátor

Tolvaj Endréné Irén, Országos Koordinátor

 

Mi a Házas Hétvége? Kiknek szól? 

 

„Jóllehet fönséges méltóságuk az angyalok fölé emeli őket, mégis gyenge, törékeny emberek maradnak..., rendkívüli szükségük van az imáinkra...” - írja a papokról Kis Szent Teréz.

„Jöjj, és énekelj az Úrnak!”

Szeretettel várunk új tagokat templomunk GITÁROS ÉNEKKARÁBA,

Családi délelőtt

A 2016/2017-es tanévben továbbra is havonta egyszer, vasárnap délelőttönként szervezzük meg találkozóinkat (a 9-es, diákmiséhez kapcsolódva), hogy építsük közösségünket, s egymással találkozva erőt merítsünk a hétköznapokra.

Következő programunk:

2017. május 7. a 9-es mise után a plébánián (kb. 10.00-12.00)

Felnőtt hittanok időpontjai 2017/2018 

 

Keresztségre, elsőáldozásra, felkészítő hittan felnőtteknek

Keddenként, 19.15-20.15 között várjuk azokat a felnőtteket, akik még nem részesültek a beavató szentségekben, és szeretnének megkeresztelkedni, az Eucharisztiához járulni!

Helyszín: Plébánia hittanterme (Bosnyák u. 26., 15-ös kapucsengő)

Bővebb információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Első alkalom: szeptember 19.

 

 

Családi katekézis (35-55 éves korig)

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is várjuk a házaspárokat kéthetente szerdán 19.30-21.00 között, a plébánián családi katekézisre!

Első alkalom: szeptember 20.

 

 

A BOSI CSAPAT TÖRTÉNETE

(kötődve a bajnokság történetéhez)

 

Mielőtt a csapatról, illetve a bajnokságról írok leszögezem, hogy a Bosi az alapító csapatok közé tartozik.

Kolping család 

2014. FEBRUÁR

06. Szabadidő klub!

13. Zenei est: válogatás Szergej Prokofjev és Camille Saint-Saëns műveiből. - Házigazda: Bíró Károly

20. Szabadidő klub!

27. Világjárók (élménybeszámoló vetítéssel) - Szíriában jártam. - Előadó: Máté Gergő

Mindenkit szeretettel vár a Kolping Család Egyesület vezetõsége!

A programokat a plébánia pincehelyiségében tartjuk, csütörtökön este 19.00-tól. (Bosnyák u. 26.)
Szeretnénk a programokat pontosan kezdeni!


„Csak Jézusnak szolgálok!”


Kedves ministránsok, fiatalok!


Nagy örömmel hirdetjük, hogy szeptember 15-től újra lesznek ministráns gyűlések, melyre nagy szeretettel várunk Titeket!

Joomla Templates: from JoomlaShack