A Bosis felnőtt Kamarakórust a családos táborok közös éneklésével indítottuk, a kórust Tamás Edit és Hajni vezetik. A próbák időpontját mindig egyedi megbeszéléssel tűzzük ki, leggyakrabban kedd estére, általában kb. kéthetente. Elsősorban önálló koncertekre, egyházzenei áhítatokra készülünk,

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." (George Bernard Shaw)

"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt." (Platón)

 

Kedves Családok!

Szeretettel hívunk játszani, beszélgetni minden kedves "új" és "régi" családot havonta egy alkalommal, a vasárnapi 9-es szentmise után a plébániára

Szeretnénk, ha a "Bosis" felnőttek és gyerekek jobban megismerhetnék egymást, hogy a mostani világban legyen egy olyan biztonságos hely, egy olyan közösség, akikkel szívesen vagyunk együtt.

A helyet biztosítjuk, mindenki hozzon egy kis rágcsát/gyümölcsöt, esetleg innivalót, amit szívesen megoszt a többiekkel is, és persze a jó hangulatot, no meg a kicsik és nagyok kedvenc társasjátékait se hagyjátok otthon!

 Első alkalom: 2022. szeptember 4., 9-es (Veni Sancte) szentmise után a plébánián.

További időpontok - a plébánián (egyeztetés után havonta frissítjük): 

    2022. október 23.

Kérdés esetén keressetek bizalommal az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a 06-20/5588447 telefonszámon.

 

Várunk szeretettel!

A szervezők

 

"...mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik..."

 

Kedves Gyerekek!

Szeretettel várunk minden 6-12 év közötti gyereket, aki szeret énekelni, ill. szeretne egy jó hangulatú kis csapathoz csatlakozni. 

Havonta 2 alkalommal találkozunk a plébánián, vasárnap, közvetlenül a 9-es mise után.

Egyik alkalommal a Családi délelőtt elején éneklünk kb. 30 percet, másik alkalommal pedig a foglalkozás csak nektek szól majd tele játékkal, kézművessel, egyéb érdekességekkel, de persze az éneklés ekkor sem marad el. ;)

Hozzatok egy kis rágcsát/gyümölcsöt, esetleg innivalót, amit szívesen megosztotok a többiekkel is!

A tanév során egy-két szentmisén és plébániai eseményen is fellépünk (például éneklünk Mikuláskor), és olykor néhány műsorszám erejéig bekapcsolódunk a Kamarakórus koncertjeibe is (pl. 2023. szeptember 17-én az Ars Sacra Fesztiválon).

 

 Következő időpontok - a plébánián (egyeztetés után havonta frissítjük): 

 október 15.

 

Kérdés esetén keressetek bizalommal az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a 06-20/5588447 telefonszámon.

 

Várunk szeretettel!

A Szervezők

A Szeretetláng egy Magyarországról kiindult világméretű mozgalom, mely az eucharisztikus lelkiséget kínálja fel egy sajátos Szűz Mária tiszteleten keresztül. A Szeretetláng Mozgalom egyházi Társulás, amelynek lelkisége az Isten Szaván, az Anyaszentegyház tanításán és a Szeretetláng Lelki Napló üzenetein nyugszik, hogy általuk tanítványokká és küldöttekké legyünk. Erről bővebben ide kattintva, valamint a Mozgalom honlapján olvashatunk (www.szeretetlang.hu).

Mi a Házas Hétvége? Kiknek szól? 

 

„Jóllehet fönséges méltóságuk az angyalok fölé emeli őket, mégis gyenge, törékeny emberek maradnak..., rendkívüli szükségük van az imáinkra...” - írja a papokról Kis Szent Teréz.

„Jöjj, és énekelj az Úrnak!”

Szeretettel várunk új tagokat templomunk GITÁROS ÉNEKKARÁBA,

Felnőtt hittanok időpontjai

 

Keresztségre, elsőáldozásra, bérmálásra felkészítő hittan felnőtteknek

Csütörtökönként, 19.00-20.15 között várjuk azokat a felnőtteket, akik még nem részesültek a beavató szentségekben, és szeretnének megkeresztelkedni, az Eucharisztiához járulni!

Helyszín: Plébánia hittanterme (Bosnyák u. 26., 15-ös kapucsengő)

Bővebb információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Első alkalom a 2023/2024-es tanévben: szeptember 14.

 "Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben.

E csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger."

                        (Boldog Kalkuttai Teréz anya)

 

A Budapest-Zuglói Páduai Szent Antal Plébánia idős híveiből 2018 januárjában alakult újjá a Nyugdíjas Klub plébánosi támogatással és lelkivezetői patronálással, valamint Molnár Ferencné Piroska nyugdíjasklub-koordinátori megbízásával és munkájával. A klub 30 tagot számlált átlagosan öt éven át, 2022. december végéig.

A minőségi tartalommal megtöltött programjaik, felvállalt segítő munkájuk a római katolikus hitük gyakorlásán túl, a felelősi rendszer kialakítása és egymásra figyelésük révén - a Covid-járvány nehézségei ellenére is -,  fokozatosan valódi közösséggé formálódott a tagság, amely stabil csoportja plébániánknak.

Létükről, eseményeikről honlapunk Nyugdíjas Klub-fülén adtak hírt beszámolóikkal, képeikkel. A képeket 2023 márciusában kérésükre letöröltük, mert felváltja azokat az évösszegző Visszatekintők sora. Minden év végén készült ugyanis egy-egy emlékkönyv, amely tartalmazza az adott év eseményeit, hangulatát, a közösen megélt életük lényegét: 

  ♣ Visszatekintő 2018-2019

  ♣ Visszatekintő 2020

  ♣ Visszatekintő 2021

  ♣ Visszatekintő 2022

 

Isten hozott, kedves Látogató!  

Lapozz bele, olvasd el, nézd meg képeinket, 

és ezáltal válj kicsit részesévé megélt közös pillanatainknak, 

örömeinknek és gondjainknak is! 

A Nyugdíjas Klub tagjai és lelki vezetője, Kiss Géza Imre káplán atya

Érdeklődés és jelentkezés: Pálmai Éva, koordinátornál (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

 

A BOSI CSAPAT TÖRTÉNETE

(kötődve a bajnokság történetéhez)

 

Mielőtt a csapatról, illetve a bajnokságról írok leszögezem, hogy a Bosi az alapító csapatok közé tartozik.

Kolping család 

2014. FEBRUÁR

06. Szabadidő klub!

13. Zenei est: válogatás Szergej Prokofjev és Camille Saint-Saëns műveiből. - Házigazda: Bíró Károly

20. Szabadidő klub!

27. Világjárók (élménybeszámoló vetítéssel) - Szíriában jártam. - Előadó: Máté Gergő

Mindenkit szeretettel vár a Kolping Család Egyesület vezetõsége!

A programokat a plébánia pincehelyiségében tartjuk, csütörtökön este 19.00-tól. (Bosnyák u. 26.)
Szeretnénk a programokat pontosan kezdeni!


„Csak Jézusnak szolgálok!”


Kedves ministránsok, fiatalok!


Nagy örömmel hirdetjük, hogy szeptembertől újra lesznek ministráns gyűlések, melyre szeretettel várunk Titeket!

Felső tagozat (6-7. osztály): Adidas'ta

Joomla Templates: from JoomlaShack