"Ezért az ember elhagyja apját és anyját, feleségéhez ragaszkodik, és ketten egy testté lesznek." /Ter 2,24/

MI A HÁZASSÁG SZENTSÉGE?

A házasság egy férfi és egy nő kizárólagos, életre szóló szeretetszövetsége, amelyet Jézus szentségi rangra emelt. A házasság mint szentség segíti a házastársakat, hogy családi életüket őszinte szeretetben és hűségben tudják élni, a gyermekeket felelősen elfogadják és neveljék.

KI KÖTHET EGYHÁZI HÁZASSÁGOT?

Ahhoz, hogy egy jegyespár a Római Katolikus Egyházban a házasság szentségében részesüljön, szükséges, hogy legalább az egyik fél római katolikus legyen.

HOGYAN?

Az esküvő előtt 4-6 hónappal kell jelentkezni a plébánián irodaidőben házasságkötésre. Általában decembertől, ill. januártól várjuk a házasságkötésre jelentkezőket, akik számára minden évben gondoskodunk jegyesoktatásról. Házasságrendezési ügyben szintén a plébánián tudunk segítséget nyújtani. 

 

JEGYESKURZUS 2018

Kedves Jegyespárok! 

Örülünk annak, hogy plébániánkon szeretnétek részt venni a jegyesfelkészítésen! A 2018-ban házasságot kötők jelentkezését 2017 decemberétől várjuk az irodában (irodaidőben). Az összejövetelek előreláthatóan 2018 februárjában kezdődnek és májusig tartanak. A tervezett témákat az alábbiakban olvashatjátok.

 1. A test teológiája

 2. Az 5 szeretetnyelv

 3. Önismeret

 4. Konfliktuskezelés

 5. Házassági ígéretek

 6. Szentségek

 7. Kommunikációs módszerek

 8. Gyermeknevelés

 9. Családtervezés katolikus szemmel

 10. Filmvetítés

 

Helyszín: Bp-Zugló Plébánia (hittanterem) – XIV., Bosnyák u. 26.

Időpont: 

 

Szeretettel: Ádám atya, András atya, Béla atya

 

Joomla Template: from JoomlaShack