Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Wright has a deprecated constructor in /chroot/home/mikrosat/bosihirado.net/html/templates/js_optimus_free/wright/wright.php on line 33

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Browser has a deprecated constructor in /chroot/home/mikrosat/bosihirado.net/html/templates/js_optimus_free/wright/includes/browser.php on line 135
Házasság
 

"Ezért a férfi elhagyja apját és anyját és feleségéhez ragaszkodik, s a kettő egy test lesz" / Ter 2,24 /.

MI A HÁZASSÁG SZENTSÉGE?

"Házassági szövetség, amelyben a férfi és a nő az egész élet olyan közösségét hozza létre egymással, amely természeténél fogva a házasfelek javára, a gyermekek nemzésére és nevelésére irányul. Krisztus Urunk a megkereszteltek között a szentség rangjára emelte". ( Katolikus Egyház Katekizmusa. 1601.)

KI KÖTHET EGYHÁZI HÁZASSÁGOT?

"Mindenki köthet házasságot, akit ettől a jog el nem tilt" (Egyházi Törvénykönyv 1058. kán). Ahhoz, hogy egy jegyespár a Római Katolikus Egyházban a házasság szentségében részesülő, szükséges, hogy mindketten, vagy legalább az egyik fél római katolikus legyen.

HOGYAN?

Az esküvő előtt 4-6 hónappal kell jelentkezni a plébánián, irodaidőben házasságkötésre. Általában decembertől, ill. januártól várjuk házasságkötésre a jelentkezőket, akik számára minden évben gondoskodunk jegyesoktatásról. Házasságrendezési ügyben szintén a plébánián tudunk segítséget nyújtani. 

 

JEGYESKURZUS 2023

Kedves Jegyespárok! 

Örülünk annak, hogy plébániánkon szeretnétek részt venni a jegyesfelkészítésen! A 2023-ban házasságot kötők jelentkezését januárban várjuk e-mailen ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ). Az összejövetelek 2023. február közepétől kezdődnek  (pontos dátum később). 12 összejövetelt tartunk. Arra kérünk Benneteket, hogy a felkészítésbe aktívan kapcsolódjatok be, kérdezzetek bátran, fogalmazzátok meg a gondolataitokat nyíltan! Az időpontokat február elején közöljük! A jegyeskurzuson való részvételről igazolást állítunk ki az esketést végző plébániának, hogy az illető pár hány összejövetelen vett részt! A témák a következők:

1.

 

Önismeret   Bárány Béla atya  
2.

 

Ágaink egybecsavarodtak, gyökereink összefogództak   Uzsalyné Pécsi Rita  
3.   A test teológiája   Kékesy Péter diakónus  
4.   A szentségek   Kiss Géza atya  
5.

 

Az 5 szeretetnyelv   Kékesy Péter diakónus  
6.   Házassági ígéretek   Fehér Zoltán atya  
7.   Kommunikációs módszerek   Bárány Béla atya  
8.

 

Konfliktuskezelés   Papp Miklós & Ági  
9.

 

 

Gyermeknevelés

 

 

Baranyi Árpád & Tünde

 
10.Családtervezés katolikus szemmel   Dr. Timmermann Gábor, szülész, nőgyógyász  
11.

 

Termékenység-tudatosság   Zám-Dorgai Marianna, Creighton módszer oktató  
12. 

 

Filmvetítés   Bárány Béla atya  

Helyszín: Római katolikus templom (Bp., XIV. Bosnyák tér 6-7)
vagy a Bp-Zugló Plébánia (hittanterem) - XIV.,
Bosnyák u. 26.

Fontos: az összejövetelekre hozzatok magatokkal írószerszámot, tollat ​​vagy ceruzát!

Szeretettel: Zoltán atya, Géza atya, Béla atya és Péter diakónus

 

Joomla Template: from JoomlaShack