"C" ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP

2022. október 2.

Októberben, du. ¼ 6-kor közösen imádkozzuk a rózsafüzért a Szűzanya tiszteletére. A sekrestyében egyénileg vagy közösségileg fel lehet iratkozni az előimádkozásra!

Rózsafüzér Társulat következő találkozóját október 6-án, csütörtökön, az esti 6 órai szentmise után tartjuk! – A héten első péntek!

2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz Magyarországon. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) arra buzdít minden magyar katolikust, hogy bátran vállalja vallási hovatartozását. A népszámlálás első szakasza október 1–16. között zajlik, amikor minden Magyarországon élő személy online töltheti ki a népszámlálási kérdőívet. Aki nem él ezzel a lehetőséggel, azt október 17. és november 20. között személyesen keresik fel a számlálóbiztosok. 

A népszámlálás 14. kérdése így hangzik: „Mi a vallása, felekezete?” Három lehetséges válasz: római katolikus, görögkatolikus, Magyar Katolikus Egyház. A választ minden esetben csak digitális formában (a számlálóbiztosok, illetve a jegyzők is digitálisan, tableten töltik ki a kérdőívet), begépelés útján lehet megadni.

A népszámlálás sikere közös érdekünk, hiszen innen tudhatjuk meg, hogy kiket, hány embert képviselünk helyi és országos szinten.

 

 

Joomla Template: by JoomlaShack