"A" URUNK MENNYBEMENETELE

2020. május 24.

 

 

A vasárnapi szentmisén való részvételi kötelezettség alóli felmentés visszavonásig továbbra is érvényben van! Senkinek sem kötelező a vasárnapi szentmiséken a részvétel, nem követnek el bűnt, ha távol maradnak.  Megteszünk mindent a szentmisére érkezők biztonsága érdekében, de mindenki csak a saját felelősségére, önmagára s a többiekre vigyázva vegyen részt a templomi liturgiákon!

szenteltvíztartók továbbra is üresen maradnak. Amellett, hogy a templomajtókat és a padokat rendszeresen fertőtlenítjük, szentmisék, szertartások előtt a bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítőt is vegyük igénybe! A templomban tartózkodók kötelesek szájat és orrot eltakaró eszközt (maszkot, sálat vagy kendőt) viselni. A nem egy háztartásban élőktől azt kérjük, hogy egymástól 1,5 méteres távolságban üljenek a padokban, vagy álljanak. Kerüljük a kézfogást, szentáldozás további rendelkezésig csak kézbe lehetséges. Perselyezés a szentmise végén lesz, a kijáratoknál a kosarakba helyezhetjük el adományainkat! Légúti panaszokkal küzdők és lázas betegek, kérjük, ne vegyenek részt a közös liturgián!  

Szentmisék májusban hétfő és péntek között: 8.00, 17.00, 18.00 órakor. Szombaton 8.00, 18.00 órakor. Vasárnap a szokott rend szerint.

Gyóntatás egyelőre csak hétköznap, a Jézus Szíve kápolnában lehetséges: 7.30-7.55; illetve 16.15-16.55-ig. 

Május végén befejeződnek az atyák templomi és plébániai hittanórái. 

Pünkösdvasárnap, május 31-én, a de. 9 órai és a 18 órai esti szentmisék keretében nagyobb lélegzetvételű hálaadással fordulunk gondviselő Istenünkhöz azért, hogy megértük a karatén végét, azért, hogy egészségesek maradtunk és újra személyesen vehetünk részt a szentmiséken, valamint mindazokért, akik ebben a nehéz időszakban bármilyen területen embertársaiknak szolgáltak. Ebben a hálaadásban nagyon számítunk a ministránsokra!

Hálás köszönet mindazoknak, akik adományaikkal - csekken történő befizetéssel, átutalással vagy más módon - az elmúlt két hónapban segítették templomunkat, plébániai közösségünket. Isten fizesse meg a jótevők nagylelkűségét, kísérje kegyelme és áldása családjaik életét!

 

 

 

Joomla Template: by JoomlaShack