2023 decembertől kezdve – havi rendszerességgel – erdei kirándulásokat, túrákat szervezünk nyugdíjasok részére. A túrák célja nemcsak a hasznos, kellemes időtöltés, hanem a plébániai közösség építése is.

A következő nyugdíjasok számára szervezett kirándulásunk 2024. június 13-án, csütörtökön lesz.

A budai hegyekben, a Vadaskerti-hegy környékén fogunk sétálni. Útközben megnézzük a budai libanoni cédrust. Egy kisebb emelkedőre is számíthattok.

Találkozás: 2024. június 13-án, csütörtök reggel 9.00-kor a Batthyány téren, a metrókijáratnál (a HÉV pénztár előtt). Keressétek a BT (Bosnyák tér) táblát!

Táv: kb. 6 km.

Legyen nálatok túrázásra alkalmas cipő, esőkabát, hideg élelem és ivóvíz (vagy tea)! A holmidat hátizsákban hozd! Lehet, hogy meleg lesz, ezért hozzatok magatokkal elegendő innivalót! Érdemes gondoskodni nap elleni védekezésről is (napkenőcs, kalap stb.).

A program vége kora délután.

Minden jót nektek! Várunk titeket!

Tájékoztatásul jelezzük, hogy júliusban és augusztusban nem lesznek nyugdíjas kirándulások.

  

*                    *                    *

A kirándulásokról, túrákról általában:

A túrák mindig hétköznapokon lesznek. Az alkalmak többségében kb. 8-12 km hosszúságú, könnyű vagy közepes nehézségű utakat tervezünk. A túrák helyszínének kiválasztásánál figyelembe vesszük, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön, ezért Budapest 100-200 km-es körzetében számos terület szóba jöhet.

A túrákhoz szükséges hegyi utakhoz alkalmas cipő és jó esőkabát. Minden holmitokat hátizsákban hozzátok! (A szatyor nem jó, a válltáska se célszerű!!!) Hasznos lehet túrabotokat is hozni. (A Decatlonban kapható legolcsóbb túrabot tökéletesen megfelel.)

A túrák részletei mindig olvashatóak lesznek a plébánia honlapján, a megrendezés előtt kb. 1,5-2 héttel.

 

Azok részére, akik az alábbi e-mail címen jelentkeznek, a havi túrák paramétereit e-mailben is elküldjük: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A nekünk küldött levél „tárgy” rovatába írjátok be, hogy „nyugdíjas túrák” ! A levélben írjátok meg a neveteket és azt, hogy hogyan szeretitek, ha szólítanak titeket.

A túrák nyitottak, mindenki bármikor csatlakozhat hozzánk.

Szélsőséges időjárási körülmények esetén (durván szakadó eső, hóvihar, extrém erős szélvihar) a kirándulások elmaradnak.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Mészáros Béla

 

 

Joomla Template: by JoomlaShack