2023 decembertől kezdve – havi rendszerességgel – erdei kirándulásokat, túrákat szervezünk nyugdíjasok részére. A túrák célja nemcsak a hasznos, kellemes időtöltés, hanem a plébániai közösség építése is.

A következő nyugdíjasok számára szervezett kirándulásunk 2024. február 20-án, kedden lesz.

Úticélunk Tata lesz, ezen belül is elsősorban az Öreg-tó környékének érdekességeit fogjuk meglátogatni. Tatán nagyon sok mindent érdemes (lenne) megnézni, nem fér bele minden egy napba. Majdnem körbe fogjuk sétálni az Öreg-tavat, útközben igény szerint meg tudjuk nézni belülről is a tatai várat. (Ezt a helyszínen eldöntjük; nyugdíjas belépő 1000 Ft).

Részben járdán, részben erdei utakon fogunk gyalogolni. Lehet, hogy egyes helyeken sár lesz!

Találkozás: 2024. február 20-án, kedd reggel 8.55-kor a a Déli pályaudvar pénztárainál. Keressétek a BT (Bosnyák tér) táblát! (Ne késsetek!)

Táv: kb. 10-11 km, nagyon könnyű terepen.

Legyen nálatok túrázásra alkalmas cipő, esőkabát, elegendő meleg ruha, hideg élelem és ivóvíz (vagy tea)! A holmidat hátizsákban hozd!

A program vége délután, esetleg estefelé.

Minden jót nektek! Várunk titeket!

  

*                    *                    *

A kirándulásokról, túrákról általában:

A túrák mindig hétköznapokon lesznek. Az alkalmak többségében kb. 8-12 km hosszúságú, könnyű vagy közepes nehézségű utakat tervezünk. A túrák helyszínének kiválasztásánál figyelembe vesszük, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön, ezért Budapest 100-200 km-es körzetében számos terület szóba jöhet.

A túrákhoz szükséges hegyi utakhoz alkalmas cipő és jó esőkabát. Minden holmitokat hátizsákban hozzátok! (A szatyor nem jó, a válltáska se célszerű!!!) Hasznos lehet túrabotokat is hozni. (A Decatlonban kapható legolcsóbb túrabot tökéletesen megfelel.)

A túrák részletei mindig olvashatóak lesznek a plébánia honlapján, a megrendezés előtt kb. 1,5-2 héttel.

 

Azok részére, akik az alábbi e-mail címen jelentkeznek, a havi túrák paramétereit e-mailben is elküldjük: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A nekünk küldött levél „tárgy” rovatába írjátok be, hogy „nyugdíjas túrák” ! A levélben írjátok meg a neveteket és azt, hogy hogyan szeretitek, ha szólítanak titeket.

A túrák nyitottak, mindenki bármikor csatlakozhat hozzánk.

Szélsőséges időjárási körülmények esetén (durván szakadó eső, hóvihar, extrém erős szélvihar) a kirándulások elmaradnak.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Mészáros Béla

 

 

Joomla Template: by JoomlaShack