A Szeretetláng egy Magyarországról kiindult világméretű mozgalom, mely az eucharisztikus lelkiséget kínálja fel egy sajátos Szűz Mária tiszteleten keresztül. A Szeretetláng Mozgalom egyházi Társulás, amelynek lelkisége az Isten Szaván, az Anyaszentegyház tanításán és a Szeretetláng Lelki Napló üzenetein nyugszik, hogy általuk tanítványokká és küldöttekké legyünk. Erről bővebben ide kattintva, valamint a Mozgalom honlapján olvashatunk (www.szeretetlang.hu).

A Szeretetláng első kiválasztottja Kindelmann Károlyné, szül. Szántó Erzsébet (a továbbiakban Erzsébet asszony). Élt: 1913-1985.

Erzsébet asszony 1962-től 1985-ig kapta az Úr Jézustól és a Boldogságos Szűzanyától a Szeretetlánggal kapcsolatos üzeneteket, magán-kinyilatkoztatásokat, amelyeket Lelki Naplójában jegyzett le. A Szűzanya kérése alapján kezdődött a Szeretetláng szellemében az engesztelő szentségimádás.

 

Ki és mikor indította el a Szeretetláng imacsoportokat hazánkban?

Erzsébet asszony utolsó lelkivezetője, Izeli János atya az Érd-Óvárosi Szent Mihály Templomban volt kisegítő pap. E templomban 1982-től kezdve rendszeresen tartottak Szeretetláng Engesztelő szentségimádást. Évtizedeken keresztül az egész országból jártunk oda imádkozni, engesztelni, virrasztani. Itt 2015-ig rendszeresen tartottunk a Szeretetláng szellemében engesztelő szentségimádást.

 

Plébániánkon 1991 óta működik Szeretetláng imacsoport. A Szűzanya Szeretetlángjától megérintve és a Szűzanyának ettől az égi üzenetétől indíttatva kezdtük el templomunkban a Szeretetláng engesztelést, immár több, mint negyed évszázaddal ezelőtt. Imádságainkat felajánljuk püspökeinkért, papjainkért, a családokért, a gyermekekért, a fiatalokért, idősekért, betegekért, s minden szükséget szenvedőért, Hazánkért, Hazánk lelki megújulásáért, a tisztítóhelyen szenvedőkért… Hetente váltakozva imádkozunk a Szeretetláng Engesztelő imaóra ill. a Mennyei Atya című imafüzetekből.

Egész évben engesztelünk a Szűzanya kérése szerint minden pénteken. Mert az imádságban, az engesztelésben nincs szünet!

Időpontja és helyszíne: a péntek esti szentmise előtt 15.45 - 17.10 (nyáron: 16.45 - 17.45), templomunkban. 

Kérdésekkel vagy csatlakozási szándékkal személyesen az imacsoport vezetője, Fülöp Ferencné Etuka vagy e-mailben Menkó Ágnes (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kereshető.

 

Az Egyház hozzáállása

2009-ben Erdő Péter bíboros főpásztorunk elfogadta a Szeretetláng Lelki Naplót és megalapította a Szeretetláng Mozgalmat. Nagy öröm számunkra, hogy az Anyaszentegyház is pozitívan nyilatkozott e nagy kegyelemről.

 

A Szeretetláng Mozgalom jelenlegi vezetői

Kindelmann Győző, Nemzetközi Koordinátor

Tolvaj Endréné Irén, Országos Koordinátor

 

Joomla Template: by JoomlaShack