A gyermekeikért aggódó spanyol édesanyák elhatározták, hogy naponta imádkoznak gyermekeikért, de nemcsak a saját, hanem minden édesanya gyermekének hitéért. Példaképül Szent Mónikát választották, aki 30 évig imádkozott kitartóan fia, Ágoston megtéréséért. A spanyol édesanyák 1987-ben kapták meg a madridi bíborostól az Egyház hivatalos hozzájárulását.

Az ima eljutott sok országba, és egyre nő az imádkozók létszáma.

Hazánkban az Ecuadorból hazatért Róna Gábor jezsuita missziós atya terjesztette el, először Kalocsán, 1992-ben Bartalné Veronka segítségével. Gábor atya halála után Kürtösi Krisztián bátaszéki plébános atya vállalta el a közösség vezetését.

Templomunkban 7-8 éve minden hónap első péntekén este mutatnak be az atyák szentmisét a Szent Mónika Közösségért és családjaikért. A szentmise után az édesanyák közösen imádkoznak gyermekeikért, hogy hitüket megtartva jó keresztény felnőtté váljanak.

Regionális és országos találkozón évente több száz édesanya vesz részt, és tesz tanúságot az ima erejéről. Az idei, 2017. évi országos találkozó a budai Mátyás templomban  kerül megrendezésre augusztus 26-án (szombaton), Erdő Péter bíboros úr vezetésével.

Érdeklődés: Vichnalekné Marikánál - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Joomla Template: by JoomlaShack