"Készülj fel, tervezz, hogy gyümölcsöző legyen a nagyböjti időszak!" – tanácsolja az Aleteia nemzetközi katolikus portál szerzője, Emily Jaminet író, rádiós személyiség, feleség és hét gyermek édesanyja. Segítségül kreatív és praktikus ötleteket gyűjtött össze elsősorban szülők számára - az ötletekből azonban bármilyen élethelyzetben lévő hívő bátran válogathat.

Ezek az ötletek inspirációul szolgálnak ahhoz, hogy felkészülhessünk, hogy minél mélyebben meg tudjuk élni a nagyböjti időszakot. A negyven ötlet közül lehet csak egyet választani, de akár többet is... (Néhány ötletet kiegészítettünk, illetve módosítottunk a magyarországi lehetőségekhez igazítva – a szerk.)

Füzes Ádámot, az Esztergomi Hittudományi Főiskola levelező tagozatának liturgikatanárát kérdeztük a nagyböjtről – a készületről és annak eszközeiről –, hogy könnyebben válaszolhassunk az Úr hívására ebben a kegyelmi időszakban (is).

Örömmel hirdetjük nyugdíjas testvéreinknek, hogy plébániánk Nyugdíjas Klubja újraindult! A február 7-i alakuló alkalom után a következő találkozó február 21-én lesz.

Program: kirándulás a Városligetbe. Találkozó: 2018. február 21. (szerda) 8:45-kor a templom előtt. A Nyugdíjas Klubbal kapcsolatos további részletek ide kattintva.

Kedves Jegyespárok!

Plébániánkon 2018. februártól májusig tartjuk a jegyesoktatást. A felkészítésre és házasságkötésre február 15-ig még lehet jelentkezni a plébánián irodaidőben. További részletek és a felkészítés időpontjai ide kattintva elérhetőek.

 

A Magyar Katolikus Egyház szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy idén kiemelten fontos, hogy rendelkezzen adója egyháznak adható 1%-áról. 2018-tól a benyújtott nyilatkozata újabb nyilatkozat beadásáig vagy ennek visszavonásáig érvényes marad.

Kedves Testvérek!

Plébániai hírlevelet indítunk, hogy a testvérek könnyebben, hatékonyabban, e-mail útján értesülhessenek közösségünk aktuális eseményeiről, a programokról.

Kedves Hittanosok, kedves Szülők!

A 2017/2018-as tanév második félévében az alábbi időpontokban lesznek felsős (5-8. osztály) hittanórák András atya vezetésével:

január 20.

február 3., 17.

március 3.

április 7., 28.

május 5., 19.

június 2.

A hittanórák mindig szombati napokon 10.00-12.00 között vannak a plébánián.

Joomla Templates: from JoomlaShack