Kedves Testvérek!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítő eseménye lesz a Passió 2020 című nagyszabású misztériumjáték április 4-én a Papp László Sportarénában.

 

A misztériumjáték egyrészt a ferences szerzetesi iskolák passiójátékának hagyományára épül, amely megteremtette például a legendás Csíksomlyói Passiót is. Másrészt főszereplője által egy teljesen mai történet, amely arra keresi a választ, hogy 2020-ban mit jelent vagy jelentenek-e valamit Jézus tanításai, szenvedéstörténete. Mit kezd az ember a megváltással, a bűnbocsánattal, a keresztáldozattal? Mindenkinek megvan a keresztje – hangzik el gyakran ez a mondat. De mit jelent valójában az, hogy saját kereszt? Miért, kiért tartjuk a vállunkon? Kivel azonosítjuk önmagunkat a Passióban: Jézussal, Pilátussal, Júdással, Péterrel, a római katonával, a Barabást kiáltó tömeg tagjaival? Kérdések sokasága ezek, amelyek felmerülnek minden húsvétkor, minden keresztutat járóban.

A Passió 2020 különleges lehetőséget kínál a közös gondolkodásra, a válaszok megtalálására, valamint a közös együttlétre. A szervezők ugyanis 2020 önkéntes szereplő jelentkezését várják, az alsó korhatár 12 év. Aki szeretne szerepelni, február 26-ig jelentkezzen a passio2020.hu internetes oldalon. A darabban való részvételhez nem szükséges előzetes színházi, színjátszó tapasztalat. Amire azonban minden jelentkezőnek szüksége van, az az előadás, annak témája iránti elköteleződés és a szándék, hogy ebben a nagy színjátszó közösségben megélje a közös játék örömét. A szervezők örömmel fogadják, ha a jelentkező férfiak szakáll növesztését vállalják. A fellépők számára korhű jelmezeket és a próbák napjain étkezést is biztosítanak. Családokat, baráti társaságokat, imacsoportokat és plébániai közösségeket is szeretettel várnak a szervezők. A jelentkezés alsó korhatára 12 év. Középiskolásoknak a próbákon és az előadáson való részvételt önkéntes közösségi szolgálatként igazolható.

Az április 4-én 15 és 19 órakor kezdődő előadásokra 2020 forintos áron vehetünk jegyet a jegy.hu internetes oldalon. Bővebb információ itt található: https://www.iec2020.hu/hu/hirek-sajto/passio-2020

 

Mindenkit nagy szeretettel buzdítunk, hogy a nagyböjti készület idején kapcsolódjunk be Egyházunk e nagyszabású előkészületi rendezvényébe!

a Zuglói Páduai Szent Antal plébánia missziós küldöttjei

Joomla Template: by JoomlaShack