Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Wright has a deprecated constructor in /chroot/home/mikrosat/bosihirado.net/html/templates/js_optimus_free/wright/wright.php on line 33

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Browser has a deprecated constructor in /chroot/home/mikrosat/bosihirado.net/html/templates/js_optimus_free/wright/includes/browser.php on line 135
NEK-hírek: májusi aktualitások, fontos határidők
 

Kedves Testvérek!

Már csak alig több, mint 100 nap van az 52. Eucharisztikus Kongresszus kezdetéig, ahol Jézussal és egymással is találkozunk. Jézus a házigazda, aki önmagát adja nekünk e szavakkal: "Vegyétek, ez az én testem."

A járvány vége felé nagy szükségünk van a megújulásra, a lelkesedésünk felfrissítésére, ezért mindnyájatokkal együtt szeretnénk ünnepelni nem csak a szentmisékben, hanem a Kongresszuson is. Vegyünk részt mindnyájan az előkészületi programokon és a Kongresszus eseményein is! A záró szentmisére Ferenc pápa is eljön: szeptember 12-én ő misézik a Hősök terén.

1) Mindenkit buzdítunk, hogy imádkozzunk együtt június 5-én szombaton 17 órakor, Úrnapja előestéjén a Világméretű szentségimádás keretében. Részvételünket regisztráljuk ide kattintva.

 

2) A Kongresszuson a hétvégi programok, valamint a 15 és 30 év közöttiek részére a péntek esti Forráspont program ingyenes, viszont hétfőtől péntekig a Hungexpon tartott előadások és beszélgetések belépődíj kötelesek, amit május 31-ig tudunk kedvezményesen átutalni. A Kongresszus részletes programja ide kattintva elérhető.

 

3) Aki még nem regisztrált, ezt minél hamarabb tegye meg. Érdemes családonként egy embernek regisztrálni, aki létrehozhat a családja számára egy kis csoportot, amelyhez csoportvezetőként regisztrálhatja a családtagokat. Ezt követően minden résztvevő számára jegyet kell venni minden programhoz, amelyen részt szeretne venni (az ingyenes programokhoz is kell 0 forintos jegy).

Magunkat és a csoportunk tagjait hozzárendelhetjük a plébániai csoportunkhoz is, melynek kódja: IEC-NVRF, így a plébániánkra járó hívek egy szektorba kerülhetnek az egyes eseményeken.

 

4) Aki már regisztrált, annak a regisztrációja érvényes, és az esetleg befizetett összegei sem vesztek el, azonban nagyon fontos tudnivaló, hogy az egyes programokra tavaly történt jelentkezéseket a rendszer törölte! (Ennek oka, hogy sokak élete megváltozott, ezért egyáltalán nem biztos, hogy mindenki részt tud venni idén minden programon, ahol tavaly ott szeretett volna lenni.) Ezért mindenki lépjen be az iec2020.hu regisztrációs felületén keresztül a saját profiljába, és ott állítsa be a maga és a családtagjai részére minden egyes programhoz újra, hogy részt akar-e venni, a fizetős és az ingyenes programokra egyaránt!

 

5) Akik önkéntesként szeretnék segíteni a Kongresszus munkáját, ők már csak néhány napig regisztrálhatnak itt: https://www.iec2020.hu/hu/onkentesseg (a lap alján), mert a jelentkezési határidő május 28.!

Az első képzés május 29-én szombaton lesz online formában.

 

6) Aki a Kongresszus záró hétvégéjén a szombati vagy a vasárnapi misén ministrálni szeretne, a ministránsvezetőktől kérje el a kódot, amivel a regisztrációs felületen csatlakozhat az egyházmegyei ministráns közösséghez.

 

7) A Kongresszus szervezői külön figyelemmel és szeretettel hívják a szeptember 5-ei szentmisére azokat gyerekeket és felnőtteket is családjaikkal együtt, akik 2020 szeptemberében vagy az azóta eltelt időszakban lettek elsőáldozók.

 

Az Atya kegyelme, a Fiú szeretete és a Szentlélek ereje vezéreljen mindnyájunkat a készületben, hogy ez Egyházunk és közösségünk megújulását szolgálja!

 a Zuglói Páduai Szent Antal plébánia missziós küldöttjei

 

Joomla Template: from JoomlaShack