2020. március 20 - május 17.

Kedves Testvérek!

A Magyar Katolikus Püspöki Kar a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a korábban már közzétett rendelkezéseket hozta templomainkban. Az MKPK rendelkezéseit betartva templomunkban a következőképpen alakul az előttünk álló hetek rendje:

1. Március 21-én, déltől nem lehet végezni liturgiát a hívek jelenlétében. Ez érinti a szentmiséket, gyóntatást, keresztúti ájtatosságot, közös szentségimádást és rózsafüzér imádságot, keresztelőt, házasságkötést, litániát és a különböző szertartásokat. Ez a rendelet visszavonásig érvényben marad.

2. A felvett szentmise szándékokat az atyák, a hívek jelenléte nélkül elvégzik. További rendelkezésig szentmise szándékot nem tudunk felvenni. Mivel nyilvános liturgián nem vehetünk részt, éljünk a média adta lehetőségekkel (rádió, televíziók, internet, élő közvetítés templomunkból, stb.).

A rendkívüli helyzet miatt Bíboros Főpásztorunk felmentést adott a vasárnapi misekötelezettség alól, azzal a feltétellel, hogy az Úr napját otthoni, egyéni és családi imádsággal szenteljük meg! (napi szentírási részletek, rózsafüzér, lelki olvasmány, zsolozsma stb.) – Templomunkból március 22-én, vasárnap felvételről lesz látható a szentmise, utána minden vasárnap este 6 órakor élőben közvetítjük az interneten keresztül.

3. Temetéseket szűk családi körben (max. 15 fő) tudjuk vállalni.

Lehetőség szerint e-mailben jelentkezzenek! E-mail címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Irodai ügyelet az átmeneti időszakra: hétfő: 9.30-13.00, csütörtök: 16.00-17.45.

4. A megváltozott körülmények miatt templomunk nyitva tartása a következőképpen alakul: naponta 8.00 – 17.00. A templom nyitvatartási ideje alatt csendes, egyéni imádságra van lehetőség.

5. Segítségnyújtás idős testvéreinknek

Azok az idős, beteg testvéreink, akik segítségre szorulnak (gyógyszerek kiváltása, bevásárlás stb.) jelezzék igényüket felénk: – Tel: 383-0550; E-mail.: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

6. Plébániánk elérhetőségei:

Tel.: 383-0550; E-mail.: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Atyák elérhetőségei honlapunkon!

7. Mivel belátható ideig nem lesznek szentmisék, ne feledkezzünk meg templomunkról – ha módunkban áll – rendszeres átutalási megbízással vagy csekken történő befizetéssel támogassuk! Számlaszámunk: 11714006-20350572. Számlatulajdonos neve: Páduai Szent Antal Egyházközség Bp. Kérjük, hogy a „Közlemény” rovatba a következőt írjuk: „Adomány”. Csekket a templom padjairól vihetünk! Isten fizesse meg minden adakozó nagylelkűségét!

8. Bízunk benne, hogy imádságaink, közös erőfeszítéseink meghozzák gyümölcsüket, a járvány megszűnik és lelkünk táplálása visszatérhet a rendes kerékvágásba. Minden kedves Testvérünknek sok türelmet, kitartó imádságot és jó egészséget kívánunk!

A zuglói atyák

Budapest-Zugló, 2020. Szent József ünnepén

Joomla Template: by JoomlaShack