Március 22-én délben az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa felhívással fordult a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán délben mindenki együtt imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez.

Közös munka:

Vessünk búzát (vagy fűmagot) kis poharakba vagy tálkákba, ezt meleg szobában elhelyezzük, és szorgalmasan öntözve húsvétra kikel.

Vagy választhatunk egy asztalra tehető húsvéti díszt, amelynek szintén egy hét kell a kizöldüléséhez.

Forrás: https://romkat.ro/2020/04/04/viragvasarnap-a-csaladban/

Kiemelkedően fontos, hogy a gyerekeknek koruknak megfelelően beszéljünk a közösen megtapasztalt rendkívüli helyzetről. Marie-Noëlle Clément gyerekpszichológus erre vonatkozó tanácsait Hantos-Varga Márta és Hantos Lotti fordításában tette közzé a Kaposvári Egyházmegye.

"Ez a videó a gyerekeknek szól. Ők nem értik, mi történik. Azt látják, hogy a szülők szoronganak, a világ felborul és ettől ők is szoronganak és félnek. 😕 Ezzel a videóval azt szeretném, hogy ők is megértsék, mit lehet tenni, hogy ők is megértsék miről is van szó, hogy ők is részesei legyenek a küzdelemnek. Hogy ők is Harcosok legyenek! 😎😍🤓"

A videó ide kattintva érhető el.

 

 

  Ingyenesen olvasható és letölthető a márciusi Adoremus ide kattintva.

 

 

 

  Imádkozzunk minden nap!

  Ferenc pápa felajánló imája

 

  Imádkozzunk minden nap!

  Erdő Péter bíboros imádsága

 

  Imádkozzunk minden nap!

  A Palestrinai Egyházmegyében íródott imádság

 

Imádkozzunk minden nap!

Lelki áldozás

 

Az MKPK március 22-től a járvány terjedésének megfékezése érdekében a nyilvános liturgiákat templomainkban szünetelteti. [...] Március 22-től, reggel 9 órakor a családoknak, kifejezetten a gyerekeknek szóló szentmisét közvetítenek a jezsuiták barátai Facebook-oldalon és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium YouTube-csatornán. Utóbbit könnyű okostelevízióra is kivetíteni, hogy az egész család láthassa. Elek László SJ atyától telefonon kértünk felvilágosítást e rendkívüli helyzetben megvalósuló kezdeményezésükről.

Joomla Template: by JoomlaShack