Kedves Testvérek!
 
Megjelent és innen letölthető a Közép-Pesti Plébániák missziós küldöttjei által közösen szerkesztett újság, a NEKtár 4., karácsonyi száma, elmélkedésekhez gondolatébresztőként szeretettel ajánljuk.

A Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei
Kedves Testvérek!
 
Megjelent és innen letölthető a Közép-Pesti Plébániák missziós küldöttjei által közösen szerkesztett újság, a NEKtár 3. száma, elmélkedésekhez gondolatébresztőként és tájékozódásul is szeretettel ajánljuk.

A Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei

Két programot ajánlunk szeretettel a kedves testvérek figyelmébe:

2018. szeptember 15. ForrásPont Ifjúsági Eucharisztikus nap

2018. szeptember 26-ig kiállítás a Pesti Vigadóban Átlényegülés - Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel

Kedves Testvérek!

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve több környékbeli plébánia missziós küldöttjeivel összefogva megjelentettük a NEKtár című újságunk 2. számát. Az újság mostani, 2. száma innen letölthető (az előző 1. szám pedig itt található).

Szeretettel

a Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei

 

Kedves Testvérek!

Közösen készülünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, amit 2020-ban Budapesten rendezünk. A lelki előkészületekben minden plébánián részt vesznek a missziós küldöttek: a mi plébániánkon Törökné L. Ágnes, Kékesy Péter és Tegzes Gergely. Ők más közép-pesti plébániák missziós küldöttjeivel közösen szerkesztik a negyedévente megjelenő NEKtár című újságot, ennek első, nagyböjti számát olvashatják az érdeklődők ide kattintva.

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdet nemzetközi gyermekrajzpályázatot a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány, „A legnagyobb szeretet” címmel. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

Szent II. János Pál pápa az Új évezred küszöbén című levelében "az imádás iskoláinak" megalapítására hívott, hogy újra bevezessük az embereket a szentségimádásba. Erre dolgozott ki az Emmánuel Közösség egy tizenkét alkalomból álló "iskolát". 2017 utolsó hónapjaiban a Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban már sor került egy ilyen sorozatra, ennek anyagai itt érhetők el.

2018 elején három budapesti helyszínen a közeljövőben indulnak ilyen alkalmak:

Január 22-től hétfőtől-szombatig állandó szentségimádás indul a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban. Lelkipásztori körlevelét az alábbiakban közreadjuk.

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és az élet terhét hordozzátok, én fölüdítelek titeket!”

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Főtitkársága, és a Budapest-Belvárosi Főplébánia 2018. január 1-én 00:00 órától megkezdte folyamatos, örökös szentségimádását a Főplébánia-templom (Budapest, Március 15. tér, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél) örökimádás kápolnájában.

Mennyei Atyánk,

minden élet forrása!

Küldd el Szentlelkedet,

hogy az önmagát értünk feláldozó

és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust

felismerjük és egyre jobban szeressük!

Ő Urunk és Mesterünk,

barátunk és táplálékunk,

orvosunk és békességünk.

Adj bátorságot,

hogy az ő erejét és örömét

elvigyük minden emberhez!

Add, hogy a készület ideje

és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése

egész hívő közösségünk,

fővárosunk, népünk,

Európa és a világ

lelki megújulására szolgáljon!

Ámen.

Joomla Templates: from JoomlaShack