Kedves Testvérek!

Már csak alig több, mint 100 nap van az 52. Eucharisztikus Kongresszus kezdetéig, ahol Jézussal és egymással is találkozunk. Jézus a házigazda, aki önmagát adja nekünk e szavakkal: "Vegyétek, ez az én testem."

A járvány vége felé nagy szükségünk van a megújulásra, a lelkesedésünk felfrissítésére, ezért mindnyájatokkal együtt szeretnénk ünnepelni nem csak a szentmisékben, hanem a Kongresszuson is. Vegyünk részt mindnyájan az előkészületi programokon és a Kongresszus eseményein is! A záró szentmisére Ferenc pápa is eljön: szeptember 12-én ő misézik a Hősök terén.

Kedves Testvérek!

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve szeretettel ajánljuk figyelmükbe a NEKtár újságunk legújabb, nagyböjti számát (ide kattintva elérhető).

A regisztráció folyamatához segédanyag elérhető ide kattintva.

A Bosnyák téri Páduai Szent Antal plébánia missziós küldöttjei

Kedves Testvérek!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítő eseménye lesz a Passió 2020 című nagyszabású misztériumjáték április 4-én a Papp László Sportarénában.

 

Kedves Testvérek!

Közeledik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 13 - 20. közötti időpontja. Lelki előkészületeként kapcsolódjunk be Egyházunk nagykilencedébe: februártól októberig minden hónap első péntekén járuljunk szentáldozáshoz, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz.

A Kongresszusra a Kárpát-medencéből és a világ minden tájáról várunk zarándokokat, hogy együtt ünnepeljük az Oltáriszentségben velünk élő Krisztust és hogy tanúságot tegyünk a világ felé Isten szeretetéről. Kérjük, hogy aki teheti, a lelki előkészület mellett gyakorlati segítségével is kapcsolódjon be a Kongresszus előkészületébe és lebonyolításába. Erre két módunk van:
  - vagy ajánljunk fel ingyenes szálláshelyként ágyat vagy fekvőfelületet a lakásunkban a Kongresszusra érkező zarándokok részére,
   - vagy jelentkezzünk önkéntesnek, ami 3 nap szolgálatvállalást jelent az előkészületi időszakban vagy a Kongresszus ideje alatt. Az önkéntesek a tavasz második felében és augusztus legvégén is számítsanak egy-egy képzési alkalomra.

Kedves Testvérek!

Szeretettel osztjuk meg elektronikus formában a környékbeli plébániák missziós küldöttjeivel közösen szerkesztett NEKtár újságunk 2019 missziós vasárnapjára megjelent legutóbbi számát. Mostani számunk vezércikkét hálásan köszönjük Béla atyának, szeretettel ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe. Az újság ide kattintva érhető el.

 

A jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az alábbi programokra hívunk mindenkit szeretettel:

Kedves Testvérek!

Megjelent a NEKtár legújabb, júniusi száma. Szeretettel osztjuk meg elektronikus formában is, ezzel kívánva Isten áldásával kísért nyári feltöltődést, a hőségben is dolgozó testvéreinknek pedig sok erőt és kegyelmet. Az újság ide kattintva olvasható.

A Bosnyák téri Páduai Szent Antal plébánia missziós küldöttjei

Kedves Testvérek!

Nagyböjt végéhez közeledve és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve szeretettel ajánljuk figyelmükbe a NEKtár újságunk 5. számát (ide kattintva elérhető), valamint két fontos könyvet:

1. A Szent István Társulatnál megjelent "Minden forrásom belőled fakad" - Az Eucharisztia a keresztény élet és az Egyház küldetésének forrása címmel a NEK lelkiségének alapvető könyve.

2. Szintén a Szent István Társulat adta ki a "Pápai megnyilatkozások az Eucharisztiáról - 1264-2007" című kötetet.

Reményünk szerint a Kongresszusra felkészítő időszak mindnyájunk lelki fejlődésére szolgál, és ezek az írások is segítenek abban, hogy az Eucharisztia valóban keresztény életünk és küldetésünk egyik legfontosabb forrása legyen. Az Úr bőséges áldását kívánjuk a Nagyhéten a kedves Testvéreknek!

A zuglói Páduai Szent Antal Plébánia missziós küldöttjei

Kedves Testvérek!
 
Megjelent és innen letölthető a Közép-Pesti Plébániák missziós küldöttjei által közösen szerkesztett újság, a NEKtár 4., karácsonyi száma, elmélkedésekhez gondolatébresztőként szeretettel ajánljuk.

A Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei
Kedves Testvérek!
 
Megjelent és innen letölthető a Közép-Pesti Plébániák missziós küldöttjei által közösen szerkesztett újság, a NEKtár 3. száma, elmélkedésekhez gondolatébresztőként és tájékozódásul is szeretettel ajánljuk.

A Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei

Két programot ajánlunk szeretettel a kedves testvérek figyelmébe:

2018. szeptember 15. ForrásPont Ifjúsági Eucharisztikus nap

2018. szeptember 26-ig kiállítás a Pesti Vigadóban Átlényegülés - Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel

Kedves Testvérek!

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve több környékbeli plébánia missziós küldöttjeivel összefogva megjelentettük a NEKtár című újságunk 2. számát. Az újság mostani, 2. száma innen letölthető (az előző 1. szám pedig itt található).

Szeretettel

a Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei

 

Kedves Testvérek!

Közösen készülünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, amit 2020-ban Budapesten rendezünk. A lelki előkészületekben minden plébánián részt vesznek a missziós küldöttek: a mi plébániánkon Törökné L. Ágnes, Kékesy Péter és Tegzes Gergely. Ők más közép-pesti plébániák missziós küldöttjeivel közösen szerkesztik a negyedévente megjelenő NEKtár című újságot, ennek első, nagyböjti számát olvashatják az érdeklődők ide kattintva.

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdet nemzetközi gyermekrajzpályázatot a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány, „A legnagyobb szeretet” címmel. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

Szent II. János Pál pápa az Új évezred küszöbén című levelében "az imádás iskoláinak" megalapítására hívott, hogy újra bevezessük az embereket a szentségimádásba. Erre dolgozott ki az Emmánuel Közösség egy tizenkét alkalomból álló "iskolát". 2017 utolsó hónapjaiban a Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban már sor került egy ilyen sorozatra, ennek anyagai itt érhetők el.

2018 elején három budapesti helyszínen a közeljövőben indulnak ilyen alkalmak:

Január 22-től hétfőtől-szombatig állandó szentségimádás indul a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban. Lelkipásztori körlevelét az alábbiakban közreadjuk.

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és az élet terhét hordozzátok, én fölüdítelek titeket!”

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Főtitkársága, és a Budapest-Belvárosi Főplébánia 2018. január 1-én 00:00 órától megkezdte folyamatos, örökös szentségimádását a Főplébánia-templom (Budapest, Március 15. tér, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél) örökimádás kápolnájában.

Mennyei Atyánk,

minden élet forrása!

Küldd el Szentlelkedet,

hogy az önmagát értünk feláldozó

és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust

felismerjük és egyre jobban szeressük!

Ő Urunk és Mesterünk,

barátunk és táplálékunk,

orvosunk és békességünk.

Adj bátorságot,

hogy az ő erejét és örömét

elvigyük minden emberhez!

Add, hogy a készület ideje

és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése

egész hívő közösségünk,

fővárosunk, népünk,

Európa és a világ

lelki megújulására szolgáljon!

Ámen.

Joomla Templates: from JoomlaShack