Kedves Testvérek!

Megjelent a NEKtár legújabb, júniusi száma. Szeretettel osztjuk meg elektronikus formában is, ezzel kívánva Isten áldásával kísért nyári feltöltődést, a hőségben is dolgozó testvéreinknek pedig sok erőt és kegyelmet. Az újság ide kattintva olvasható.

A Bosnyák téri Páduai Szent Antal plébánia missziós küldöttjei

Kedves Testvérek!

Nagyböjt végéhez közeledve és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve szeretettel ajánljuk figyelmükbe a NEKtár újságunk 5. számát (ide kattintva elérhető), valamint két fontos könyvet:

1. A Szent István Társulatnál megjelent "Minden forrásom belőled fakad" - Az Eucharisztia a keresztény élet és az Egyház küldetésének forrása címmel a NEK lelkiségének alapvető könyve.

2. Szintén a Szent István Társulat adta ki a "Pápai megnyilatkozások az Eucharisztiáról - 1264-2007" című kötetet.

Reményünk szerint a Kongresszusra felkészítő időszak mindnyájunk lelki fejlődésére szolgál, és ezek az írások is segítenek abban, hogy az Eucharisztia valóban keresztény életünk és küldetésünk egyik legfontosabb forrása legyen. Az Úr bőséges áldását kívánjuk a Nagyhéten a kedves Testvéreknek!

A zuglói Páduai Szent Antal Plébánia missziós küldöttjei

Kedves Testvérek!
 
Megjelent és innen letölthető a Közép-Pesti Plébániák missziós küldöttjei által közösen szerkesztett újság, a NEKtár 4., karácsonyi száma, elmélkedésekhez gondolatébresztőként szeretettel ajánljuk.

A Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei
Kedves Testvérek!
 
Megjelent és innen letölthető a Közép-Pesti Plébániák missziós küldöttjei által közösen szerkesztett újság, a NEKtár 3. száma, elmélkedésekhez gondolatébresztőként és tájékozódásul is szeretettel ajánljuk.

A Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei

Két programot ajánlunk szeretettel a kedves testvérek figyelmébe:

2018. szeptember 15. ForrásPont Ifjúsági Eucharisztikus nap

2018. szeptember 26-ig kiállítás a Pesti Vigadóban Átlényegülés - Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel

Kedves Testvérek!

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve több környékbeli plébánia missziós küldöttjeivel összefogva megjelentettük a NEKtár című újságunk 2. számát. Az újság mostani, 2. száma innen letölthető (az előző 1. szám pedig itt található).

Szeretettel

a Bosnyák téri plébánia missziós küldöttjei

 

Kedves Testvérek!

Közösen készülünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, amit 2020-ban Budapesten rendezünk. A lelki előkészületekben minden plébánián részt vesznek a missziós küldöttek: a mi plébániánkon Törökné L. Ágnes, Kékesy Péter és Tegzes Gergely. Ők más közép-pesti plébániák missziós küldöttjeivel közösen szerkesztik a negyedévente megjelenő NEKtár című újságot, ennek első, nagyböjti számát olvashatják az érdeklődők ide kattintva.

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdet nemzetközi gyermekrajzpályázatot a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány, „A legnagyobb szeretet” címmel. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

Szent II. János Pál pápa az Új évezred küszöbén című levelében "az imádás iskoláinak" megalapítására hívott, hogy újra bevezessük az embereket a szentségimádásba. Erre dolgozott ki az Emmánuel Közösség egy tizenkét alkalomból álló "iskolát". 2017 utolsó hónapjaiban a Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban már sor került egy ilyen sorozatra, ennek anyagai itt érhetők el.

2018 elején három budapesti helyszínen a közeljövőben indulnak ilyen alkalmak:

Január 22-től hétfőtől-szombatig állandó szentségimádás indul a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban. Lelkipásztori körlevelét az alábbiakban közreadjuk.

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és az élet terhét hordozzátok, én fölüdítelek titeket!”

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Főtitkársága, és a Budapest-Belvárosi Főplébánia 2018. január 1-én 00:00 órától megkezdte folyamatos, örökös szentségimádását a Főplébánia-templom (Budapest, Március 15. tér, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél) örökimádás kápolnájában.

Mennyei Atyánk,

minden élet forrása!

Küldd el Szentlelkedet,

hogy az önmagát értünk feláldozó

és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust

felismerjük és egyre jobban szeressük!

Ő Urunk és Mesterünk,

barátunk és táplálékunk,

orvosunk és békességünk.

Adj bátorságot,

hogy az ő erejét és örömét

elvigyük minden emberhez!

Add, hogy a készület ideje

és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése

egész hívő közösségünk,

fővárosunk, népünk,

Európa és a világ

lelki megújulására szolgáljon!

Ámen.

Joomla Templates: from JoomlaShack