November 1-jén, szerdán közös napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel. Templomunkban vasárnapi miserendet tartunk. Az esti 6 órai szentmisén nem lesz gyóntatás, az esti szentmise után, (jó idő esetén) templomunk jobb oldalán tartjuk az elhunyt szeretteinkért való közös ájtatosságot.

Elhunytak napján, november 2-án, csütörtökön reggel 8-kor és este 6 órakor lesznek szentmisék. Ajánljuk fel szeretteinkért, akiket az Úr elszólított a földi életből!

A teljes búcsú elnyerésének feltételei:

Nov. 1-8 között naponta egy teljes búcsú nyerhető el annak, aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja, és ott imádkozik az elhunytakért. Akik Halottak napján meglátogatnak egy templomot, vagy nyilvános kápolnát, és ott imádkoznak a Szentatya szándékára (Miatyánk, Hiszekegy), szintén teljes búcsút nyerhetnek a tisztulás állapotában lévő elhunyt szeretteikért.

Joomla Templates: from JoomlaShack