A Nagytábor mára már több évtizede a Bosnyák téri Páduai Szent Antal Plébániai közösség kiemelkedő nyári eseménye, ami bár volt, hogy elmaradt, azoknak, akik valaha részt vehettek benne, életre szóló lelki és közösségi élményt jelentett.

2023 nyara sem telhet el Nagytábor nélkül. Az idei tábor időpontja: 2023. július 27 - augusztus 2., helyszíne: Verőce, Csattogó-völgy.

A tábor teljes költsége várhatóan: 30 000 Ft.

Elérhetőségek és jelentkezés a Nagytáborra ide kattintva. Jelentkezési határidő: április 16. (ill. a létszám - kb. 80 fő - betöltéséig)

 Fontos tudnivalók a táborról:

- Alapvető célja a plébánia ifjúságának és kisközösségeinek összefogása és egy nagy közös élmény megélése.

- 3 altáborban vesznek részt a gyerekek, korosztály szerinti bontásban. A legfiatalabbak az alsós 2-4.-es tanulók, ők a Tücsök korosztály. A Mókus korosztályt a felsősök (ált.iskola 5-8.) alkotják, míg a Sasokat a gimnázium 9., 10. és 11.-es évfolyam tanulói.

- A táborban jelen lesz lelki vezetőként plébániánk legalább egy papja.

- A lelki és közösségi élményeket most is megalapozzák a mindennapi szentmisék és a szentségimádások.

- A gyerekek kisebb csoportokba osztva alakíthatnak ki szorosabb barátságokat, de altábori, sőt tábori szinten is sok közös játék, élmény, feladat vár rájuk. Mindezzel megtapasztalhatják, milyen egy nagyobb szeretetközösségen belül egy szorosabb közösség értékes tagjának lenni.

- A testi épség megőrzése érdekében a táborban lesz velünk egészségügyi szakember, illetve a vezetők között is többen egészségügyi hallgatók vagy éppen már ezen a területen foglalkoztatottak is, továbbá minden vezető részt vesz egy elsősegély gyorstalpalón.

- A tábornak célja továbbá kiszakadni a mindennapok légköréből, az elektronikus kütyük bűvköréből és természetközelben lenni.

Mit jelent a vezetők számára a Nagytábor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla Templates: from JoomlaShack