Nagy öröm számunkra, vezetők számára, hogy 2021 nyarán újra lehetőség nyílhat Nagytábort szervezni, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi. A szervezést megkezdtük és úgy készülünk, hogy lesz tábor 2021. július 10-16. között.

A Nagytábor mára már több évtizede a Bosnyák téri Páduai Szent Antal Plébániai közösség kiemelkedő nyári eseménye, ami bár az elmúlt 1-2 évben elmaradt, azoknak, akik valaha részt vehettek benne, életre szóló lelki és közösségi élményt jelentett.

 Fontos tudnivalók a táborról :

- Alapvető célja a plébánia ifjúságának és kisközösségeinek összefogása és egy nagy közös élmény megélése.

- 3 altáborban vesznek részt a gyerekek, korosztály szerinti bontásban. A legfiatalabbak az alsós 2-4-ikes tanulók, ők a Tücsök korosztály. A mókus korosztályt a felsősök (ált.iskola 5-8.) alkotják, míg a Sasokat a gimnázium 9, 10 és 11-ikes évfolyam tanulói.

- A táborban jelen lesznek a tábor lelki vezetői, plébániánk káplánjai Krisztián atya és Péter atya.

- A lelki és közösségi élményeket most is megalapozzák a mindennapi szentmisék és a szentségimádások.

- A gyerekek kisebb csoportokba osztva alakíthatnak ki szorosabb barátságokat, de altábori, sőt tábori szinten is sok közös játék, élmény, feladat vár rájuk. Mindezzel megtapasztalhatják, milyen egy nagyobb szeretetközösségen belül egy szorosabb közösség értékes tagjának lenni.

- A testi épség megőrzése érdekében a táborban lesz velünk orvos (Farkas Pál Balázs), illetve a vezetők között is többen egészségügyi hallgatók vagy éppen már ezen a területen foglalkoztatottak is, továbbá minden vezető részt vesz egy elsősegély gyorstalpalón.

- A tábornak célja továbbá kiszakadni a mindennapok légköréből, az elektronikus kütyük bűvköréből és természetközelben lenni.

 

Fontos, hogy ez a kérdőív még nem a jelentkezési folyamat része! Ezzel az a célunk, hogy lássuk - amennyiben a jogszabályok lehetővé teszik - a táborban nagyjából hány gyermek részvételére számíthatunk :)

A kérdőív kitöltése nem jár semmiféle kötelezettséggel vagy ígérettel, de számunkra nagyon fontos lesz látni ezeket a statisztikákat.

Éppen ezért szeretnénk kérni, hogy legkésőbb március 21-ig legyen kitöltve ez a kis kérdőív (4+1 kérdés az egész), mert akkor tudjuk elindítani a jelentkezést és a szervezés további fázisait, ha azt látjuk, hogy lesznek gyerkőcök és fiatalok, akikért ezt örömmel vállaljuk :)

A kérdőív ide kattintva érhető el.

A nagytábor vezetői

Joomla Templates: by JoomlaShack