A Magyar Katolikus Egyház szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy idén kiemelten fontos, hogy rendelkezzen adója egyháznak adható 1%-áról. 2018-tól a benyújtott nyilatkozata újabb nyilatkozat beadásáig vagy ennek visszavonásáig érvényes marad.

 

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról a 17EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhet. Amennyiben az adóhatóságtól levelet kapott, amelyben felajánlják az adóbevallása elkészítését, ennek mellékleteként megkapta az EGYSZA nyomtatványt is. Ezt kell kitöltenie és az adóhatósághoz eljuttatnia legkésőbb május 22-ig. Amennyiben ön egyéni vállalkozó, február 26-ig kell ezt megtennie.

Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek is lehetősége van arra, hogy az online felületen rendelkezzenek adójuk 1+1%-áról. Ebben az esetben az eszja.nav.gov.hu oldalon válassza a regisztráció nélküli online felület lehetőséget.

A magánszemélyek részére a NAV az eszja.nav.gov.hu oldalon március 15-től teszi elérhetővé az előkészített adóbevallást, melyet május 22-ig tud elfogadni, illetve módosítani vagy újat készíteni. Az adóbevallás beadása mellett ne felejtsen el nyilatkozni adója 1%-áról!

Amennyiben módosítás nélkül elfogadja a NAV által online felajánlott adóbevallást, akkor se felejtsen el rendelkezni az online felületen adója 1%-áról!

Ha már beadta adóbevallását, de még nem rendelkezett az 1% felajánlásáról, ezt a bevallástól függetlenül is megteheti a 17EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, illetve az online felületen, legkésőbb május 22-ig.

A rendelkező nyilatkozat kitöltéséhez az alábbi információkra van szükség:

0011, Magyar Katolikus Egyház

 

Az ajosagosszekot.hu honlapon keresztül is szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a legkisebb összegről szóló rendelkezés is értékes.

A Zuglói Szent Antal Alapítvány tevékenységi köreit, céljait és az adószámot ide kattintva elérheti.

Köszönjük segítségét!

 

Forrás és fotó: MKPK Sajtószolgálat / Magyar Kurír

Joomla Templates: by JoomlaShack